Természetgyógyászat

A fáradt szemek felfrissítése

A korral elkerülhetetlenül együtt járnak a szemekkel való problémák. Égnek, kiszáradnak, fáradtak. Ez rossz, de sok esetben magad is segíthetsz rajta. Egy szemtornával, gyakorlatokkal, egészséges házi szerekkel. Hogy mit kell tenned, ha órákon át ülsz a számítógép előtt, és hogyan tartod meg szemeid egészségét, a továbbiakban olvashatod.

Pontosan idősebb korban egyre több ember panaszkodik a szemei miatt. Elmondok néhány tippet, melyekkel  tudsz magadon segíteni.

A számítógépes munka tiszta stresszt jelent a szemeknek. Sokan közülünk sok órát töltenek el munkahelyükön a computer előtt, és túl kevés szünetet tartanak. Szabadidőnkben az interneten szörfölünk, vagy computer játékokkal töltjük az időt, ami ismét csak azt jelenti, hogy órákon át ülünk a képernyő előtt. Utána pedig a tévé elé ülünk, és ismét túl későn kapcsoljuk ki a készüléket.

Ez a hosszas várakozás egy képernyő előtt káros következményekkel jár: a szem mozgató izmait mindig ugyanabban a helyzetben feszítjük. Ezzel túl terheljük, amivel ártunk az egészségüknek.

A szemhéjaink a képernyő bámulásakor abszolút nem mozognak. A könnymirigyek nem lesznek aktívak. Nem tudnak könnyfolyadékot termelni, és az nem jut el a szemekbe.

Kategóriák