Asztrosuli

A Hold hatásai II.

Mindenki másképp reagál a Hold hatására. Ám akire nagyobb hatással van, pl. aki a Rák jegyében született, vagy aszcendense, avagy a Holdja található  ebben a jegyben, különösen nyugtalan lehet, nehezebben alszik el, és akár furcsákat álmodik. A sebek sajnos erősebben véreznek, nehezebben gyógyulnak, ezért lehetőség szerint, ha rajtunk múlik, ezekben az időszakokban ne tervezzünk műtétet.

A fogyó Hold, avagy csökkenő Hold

Ilyenkor a Hold előre haladva az Állatövön, újra megközelíti azt a pontot, ahol majd együtt fog állni a Nappal. Ahogy közelít a Föld felé, a Nap által megvilágított hányada egyre jobban csökken. Egy nagy „C” betűre hasonlít az íve, így ha ezt az alakzatot látjuk az égen, könnyen felismerhetjük, melyik fázisában áll a Hold.

Ez a kiáramoltatás időszaka, mondhatnánk, hogy kifújhatjuk a levegőt, kilélegezhetünk, vagy más szóval fellélegezhetünk. Ilyenkor megszabadulhatunk a félelmeinktől, szorongásainktól. Most vagyunk igazán csúcsformában, lényegesen többre leszünk képesek, mint gondolnánk. Képzeljük el, mintha becsuknánk egy könyvet, befejeznénk egy munkát, bezárnánk egy ajtót, utolsó ecsetvonást húzunk egy elkészült képen. Ilyenkor a sebek is sokkal gyorsabban gyógyulnak, és bármilyen tervezett operáció sokkal sikeresebb, mint egy más holdfázis alatt végzett műtét.

Kategóriák