Asztrosuli

A Hold tranzitjai

A Hold a leggyorsabb vándor, minden hónapban áthalad a horoszkóp minden pontján. Ennek következtében tranzitorként való szereplése csak nagyon alárendelt jellegű lehet. Az egészséges embernek a Hold áthaladásait egyáltalán nem kellene érzékelnie. Ha azonban megérzi, akkor ez annak a jele, hogy a szervezet megbetegedett, és ennek következtében túl érzékennyé vált.

Csak a természettől eleve nagyon érzékeny emberek teszik a Holdátmeneteket változó hangulatukon keresztül észrevehetővé. Betegség esetében minden ember erősebben reagál a Hold befolyásaira. Ezért kapnak a Hold tranzitjai csak ebben az állapotban fokozott jelentőséget. A DECUMBITURE-horoszkópokban –az ágybafekvés horoszkópjában -, ahogy a Radixban ekkor nagyon kell ügyelni a Hold járására. A javulások és a visszaesések a testi hogylétben valamint a krízisekben különösen függenek a Hold átmeneteitől.

Normális egészségi állapot mellett nyugodtan el lehet hanyagolni a Hold tranzitjait, a mindennapi eseményeket csupán jó vagy rossz értelemben támogatják anélkül, hogy mérvadó hatásuk lenne.

Kategóriák