Asztrosuli

A Plútó és a Hold kapcsolata

A Plútó a Naptól a legtávolabb eső pályán halad. Élet-halál ura, hiszen az élet a halállal mindig összefügg. Nem lehet új anélkül, hogy el ne múljon a régi. A Plútó hatását elsősorban rombolásnak érzékeljük, ezért minden erővel emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy ez a folyamat az előfeltétele az újnak.

Ha Plútó a Nap körüli hosszú utazása folyamán olyan pozícióba kerül, ami összeköti őt a születési horoszkópunkban álló Holddal, az komoly hatással lesz ránk.
Ha az átvonuló Plútó együttállásba kerül a Holdaddal:

A Hold már önmagában is titokzatos égitest, és olyan világokat képvisel, amelyeket nehéz lenne szavakba foglalni. Legmélyebb létünk, lélekterünk, érzelmi testünk talán valamennyire megfelelő kifejezések a Holdra. Szinte még nehezebb a Plútó hatásait leírni. Ő testesíti meg az örök változását minden létnek, a halált és az újjászületést is. Így most ezáltal a találkozás által minden dolog időlegességét és ezzel múlandóságát hozhatja közel hozzánk. A készenlét az elengedésre fontos, és megkönnyíti ezt az időt. Mindez azonban inkább a belső terekre vonatkozik, bensőnket érinti, a véleményeket, beállítottságokat, meggyőződéseket, szokásokat, reagálási mintákat. A külső talán érintetlen marad, és mégis idegennek és bizonytalannak érezhetjük magunkat. Ilyenkor néha a félelem és elégedetlenség lehetnek a kísérőink. Olykor feltűnik egy sötét árnyék, némelykor még egy katasztrofális esemény is.

Kategóriák