Csillagjegyek jellemzése

Aquarius – a Vízöntő jellemzése

A Vízöntő jegyében született embereket nagyon nehéz megismerni, kiismerni majdnem lehetetlen. A Vízöntő ember temperamentuma szangvinikus, de azért szelíd és szenvedélymentes. Szerény és türelmes. Minden vonzza, ami a mindennapitól eltér. Erős akarata van és nagyon állhatatos. Pontosan tudja, mit akar, szándékait az akadályok ellenére is keresztülviszi.

A Vízöntő lelki tulajdonságai

Finom, előkelő, félelem nélküli, szeretetreméltó egyéniség, emellett eléggé hajthatatlan. Erős esztétikai és művészi érzékkel van megáldva. Eredeti, néha egyenesen zseniális. Nyílt, becsületes, jólelkű, részvétteljes, segítőkész. Modora szimpatikus, tapintatos, lekötelező, híve minden intellektuális és etikai haladásnak, kulturális törekvésnek. Ösztönösen helyes az emberismerete. Minden típus közül a legemberségesebb. Szimpátia és antipátia erősen befolyásolják. Érdeklődik az okkultizmus, az asztrológia, a metafizika és a pszichológia iránt, erősen foglalkoztatja az ember jellembeli tulajdonságainak megismerése. Nem képes olyan emberek között élni, akik nála emberileg alacsonyabb szinten állnak. Korlátok nélkül tudja magát átadni egy eszmének.

A Vízöntő jellemrajza:

A Vízöntő jegyének első ura az Uránusz, ezért jellemében van valami extravagáns tulajdonság, másik ura a Szaturnusz. A fix minőséghez tartozik. Komoly gondolkodó, de nagyon problematikus, körülményes a gondolkodása. Szeret természettudományi dolgokkal foglalkozni. Majdnem minden Vízöntő szereti a természetet, az embereket, állatokat és a növényeket.

Ha a Szaturnusz és az Uránusz jól áll a horoszkópban, akkor nagyon tehetséges. A Vízöntő jegyében született ember nagyszerű asztrológus, mert intuitív. Ha jó a típus, akkor alkotó. Erős jellemű, hűséges, jó modorú, de különc.

Kategóriák