Csillagjegyek jellemzése

Aries – a Kos jellemzése

A Kos sohasem néz hátra, csak előre. A múlt a legritkább esetben érdekli, inkább a jövő. A jelen is csak egy eszköz a jövőre nézve. Ha elérte a célját, akkor sem lesz képes megállni! Ha közben akadályba ütközik, azt is darabokra töri. Kosként individualista vagy először, utoljára és mindig, hiszel önmagadban és a saját képességedben, hogy le tudod győzni az ég és föld erőit. Céljaid az elmédben már olyan határozottan körvonalazottak, mintha valóságos tények lennének. Valószínűleg türelmetlenséget érzel mások ellenkező véleményével szemben. Nemcsak türelmetlen vagy, hanem abszolút képtelen arra, hogy megértsd őket, mert a megértés nem erős oldalad. A Kos szülöttet más emberek baja nem különösen érdekli, habár paradoxonként gyakran elvárják, hogy más emberek hallgassák meg a panaszaikat, melyet néha hosszú lére eresztve mond el.

 

A Kos célja

A Kos csak a célt látja, más nem igazán érdekli. Nem mindig törődik azzal, hogy mi lesz cselekedete következménye. Az átlagos ember először alaposan megfontolja, mit és miként tegyen, előre felkészül a lehető akadályok leküzdésére, az esetleg felmerülő nehézségek elsimítására. A Kos ezzel nem igazán törődik. Ha valamibe belekezd, fut előre, még akkor is, ha esetleg csakugyan a falnak megy.

A Kos jellemzése

A Kosnak rendkívül fejlett az önállóságérzete. Fellépése imponáló, határozott, de valami hirtelen, valami viharos mindig van benne. A lehetetlen szót nem igazán találjuk meg a szótárában. Néha sajnos olyan dolgokba is beleavatkozik, amibe nem kellene. Néha ítélkezik olyan dolgok felett, amikhez esetleg nem ért annyira, mint mások.

Kategóriák