Asztrosuli

Az Uránusz

Uránusz: a kellemetlen meglepetések bolygója

A Vízöntő jegyében két bolygó uralkodik, hagyomány szerint a Szaturnusz, jelenleg az asztrológia az Uránuszt is ide sorolja. Íme egy kis érdekesség-csokor az Uránuszról:

Az Uránusz az előre nem látható eseményeknek, meglepetéseknek a bolygója. Az Uránusz a Merkúr felső oktávja, két rész Merkúr, egy rész Mars tartalommal. A feszítő erő a merkúri szellemiséggel társul, olyan szellemiségi bolygó, ahol óriási akarat és céltudatosság van a magas szellemi képességre. Amióta kinevezték a Vízöntő uralkodójának, megkezdődött a Vízöntő korszak, az 1950-es évekkel, és tart több mint 2100 éven át.

Az Uránusz ma már a Vízöntő jegyének uralkodó bolygója. A technika és a közlekedés bolygója. Ez indította el a technika korát az emberiség javára. Az Uránusz erősen elektromos töltésű, robbanékony bolygó. Hozzá tartozik a közlekedés, a technika, robbantó-mesterség, az aviatika, a rakéták és irányított rakéták, a puskapor, a dinamika.

Az Uránuszt William Herschel fedezte fel a maga készítette tükrös teleszkóppal. Az Uránuszt ezért az asztrológusok között sokan nevezik Herschel bolygójának is. Herschel édesapja zenész volt, így természetesen eleinte ő is zenével foglalkozott, de az angol király 200 fontot adott neki, hogy udvari csillagász legyen.

Hol volt eddig az Uránusz?

Mindig ott volt, ahol van, csak szabad szemmel nem volt látható, és ahogy fejlődik a csillagászat tudománya, minél modernebb távcsöveket fejlesztünk ki a Vízöntő korszakban az Uránusz segítségével, annál „messzebbre látunk”, hiszen az asztrológusok a több mint száz éves megfigyelés szerint az Uránuszhoz sorolják a látás, rálátás, képességét is. Az új bolygók sajnos az emberiségre inkább előnytelenek, mint hasznosak, mert bőségesen vannak előnytelen tulajdonságaik is.

Kategóriák