Asztrosuli

Érdekességek a Holdszünetről

Holdszünetek. Az órák, amikor nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem sikerül semmi. Egyszerre minden félrecsúszik.

A vasaló lyukat éget a blúzba. Ez még sohasem történt meg! Hiszen csak egy pillanatra hagytad a régi holmit a vasalódeszkán, mert annyira csengetett valaki. Ma aztán minden rosszul megy! A hajad tincsekben lóg, akár a kiszáradt fű. Mondtam ugye, hogy a kondicionáló nem ér semmit! Az autó nem indult be, busszal kellett utaznod. A munkahelyen is ugyanez a helyzet. Gondolatban egész máshol vagy, nem tudsz összpontosítani. Egy felriasztott madárraj vonja odakint magára a figyelmedet, főnöködet sem veszed észre, aki rosszallóan néz át a vállad felett.  Egyszerre rossz kártyáid vannak. Tegnapi nagyszerű ötleteid ma teljesen értéktelennek tűnnek. A fizetésemelésből alighanem nem lesz semmi, amit szorgalmadért reggel bejelentett a főnököd. „Sem az, amit remélsz, sem az, amitől félsz, nem valósul meg”, írja Mona Riegger asztrológus a kozmikus szituációról, ami ennyi balszerencsével jár.

Ilyenkor a Hold „üresjáratban” van, vagyis elkezdődött egy  Holdszünet.

A Holdszünetek sötét hatalma

A Hold egyedül hagy bennünket. Nagy kozmikus szünetet kezd. Mivel a Hold minden második-harmadik napon másik jegybe lép, a Holdszünetek is ugyanilyen intervallumokban történnek meg. Egyeseket észre sem veszünk, mások sötét, bénító hatalomként borulnak a földi életre. Nézzük meg pontosan, hogyan épül fel egy ilyen Holdszünet.

Így kezdődik a kozmikus jelenség:

A Hold az Állatövön átvándorolt egy jegyen, mint amilyen például a Kos. Közben néhány bolygóval kapcsolatot vett fel. Utoljára szembenállásba került a Mérleg jegyében álló Nappal, és most kilép ebből a kapcsolatból. Vége a szembenállásnak. Ez volt az utolsó aspektus (együttállás, szextil, kvadrát, trigon vagy éppen szembenállás), melyet a Hold képezett, mielőtt a következő jegybe (a Bika jegyébe) belépett volna.

Most már nincs több kapcsolata más bolygókkal, olyan, mintha kivette volna a sebességet, nincs már kapcsolata az élet kozmikus hajtóművével, üresjáratban van, ahogy ezt az amerikai szakkifejezés „void of course” nevezi. Ennek az aspektusnak a végével elkezdődik a Holdszünet, és abban a pillanatban ér véget, amikor a Hold a Bika jegyébe belép. Mivel a kapcsolatok más bolygókkal rövidebb és hosszabb intervallumokkal jönnek létre, a Holdszünetek is lehetnek rövidebbek és hosszabbak. Tarthatnak pár percig, de akár két és fél napig is.

Miért van ez így?

A Hold olyan, mint egy gyújtószikra, ami kozmikus energiákat elevenít fel, és átvisz ránk. A Hold a kozmikus anya, aki az érzést világra hozza, életet lehel bele. Ha a Hold hallgat, hallgat az életmegtartás női princípiuma, aminek minden ésszerű döntés, minden fontos megbeszélés, minden jó munka mögött kell állnia. Az anya nem őrködik felette, az ember gyermeket egyedül hagyta tökéletlenségével. Ez egy tézise a Holdszünet jelenségének, melynek hatásait pontosan ismerjük, de az egyértelmű eredetét nem. Tudjuk, hogy így van, több ezer esetet vizsgáltak meg, és ezek igazolták a Holdszünetek fatális következményeit. Hogy miért van így azt nem tudjuk 100%-os biztonsággal.

Vannak nagyon veszélyes és kevésbé veszélyes Holdszünetek, ezt tudjuk. És hogy ez így van, azt az utolsó aspektus határozza meg, melyet a Hold felvesz, mielőtt egy másik jegybe lép, ezt is tudjuk. Ha az utolsó aspektus egy trigon vagy szextil volt Vénusszal, akkor egy inkább kellemes Holdszünetet élünk meg, melynek során például kedvesünk karjaiban jól érezzük magunkat. Ha azonban a Holdszünet egy negatív aspektus (kvadrát, szembenállás, de együttállás is Plútóval, Marssal, Szaturnusszal vagy Uránusszal) után kezdődik, akkor pusztítás, súlyos baj lehet a következmény. Aki egy Holdszünet alatt, – ami egy kvadráttal, szembenállással vagy együttállással végződött mondjuk a Merkúrral – találkozó beszél meg, annak azzal kell számolnia, hogy a találkozó meghiúsul.

A szerződések, melyek ezalatt a befolyás alatt jönnek létre, sok bosszúságot okoznak. Az apró betűs részeket garantáltan figyelmen kívül fogjuk hagyni. A szerelmi vallomások egy ilyen fázisban nem lesznek komolyak, inkább hazugságok. Amit ilyen fázisban kezdünk, elbukik, legyen az házasság, vállalkozás, új projekt, jó szándék, minden.

Hogyan hatnak a Holdszünetek?

Minden olyannak látszik, mint máskor. Az éjszakai égen ott a Hold, nem tűnt el egy láthatatlan sarokban. Nem lehet látni rajta tétlenségét, távollétét. Befolyása ránk azonban mintha kikapcsolódott volna, nem ébreszt bennünk érzéseket vagy ösztönös reakciókat, melyek rávezetnének a helyes döntésekre, és lépteinket a helyes irányba terelnék. Belső tájékozódó készülékünk, ami célunkhoz, sikerre vezet, most ki van kapcsolva. Holdszünet van.

Hogyan reagálunk rá?

Koncentrációnk gyengül. Szétszórtak vagyunk. A dolgok, amikhez hozzáfogunk, elhúzódnak. Semmi sem megy a terv szerint. Inkább sikerül az, ami nincs konkrét tervhez kötve. Mindenekelőtt az vall kudarcot, ami életünket döntően befolyásolná vagy megváltoztatná. Mint például egy házépítés, amelynél egy Holdszünet idején alapvetően kontármunka csúszhat be. Vagy egy esküvő vagy válás, ami ebben az időben sárbirkózássá válhat, ahol nincsenek győztesek. A későbbiekben olvashatjuk, hogy mi az, amit egy Holdszünet alatt megtehetünk, és mi az, amit nem.

Hogyan vehetjük hasznát a Holdszünetnek?

Különösen jól tudunk aludni. Alvásunk pihentetőbb, rutinmunkákat könnyebben végzünk, és megfelel arra is ez az idő, hogy rendet csináljunk, a szekrényeket és fiókokat lomtalanítsuk. Végre kiválogathatjuk a fényképeket. Ideális jógázáshoz, szelíd sportok műveléséhez, wellnesshez, masszázsra, meditációra, gyengéd szerelmes együttlétre. Biztonságban érezzük magunkat.

Miért olyan fontosak ezek a 2012-es évben?

2012-t a gyors, levegő elemű, cseles Merkúr uralja. Könnyű, vidám év lesz, melyben gyakran hagyjuk magunkat gondtalan elbizakodottságra csábítani. Ez jót tesz a lelkünknek, de közben könnyen elveszíthetjük az áttekintést, és rosszul becsüljük fel a problémákat. Ha most még a Hold is elveszi intuíciónkat és megérzésünket, gyorsan beleeshetünk egy csapdába.

 

Nézzük meg az ilyenkor érkezett kérdéseket, és az arra adott válaszokat:

Mit szabad és mit nem?

1. Szabad diétát kezdeni?

Nem, mert a jojo effektus drámaivá válik, gyorsan vissza fogsz hízni.

2. Tervezhetek valamit?

Igen, de csak a hét végét, ami nem befolyásolja az életedet.

3. Vásárolhatok autót?

Nem, mert olyan kocsit kapnál, amit állandóan javítani kellene.

4. Hallgathatok a belső hangomra?

Igen, de ne váltsd tettekre, amit hallasz, várd meg a Holdszünet végét.

5. Mehetek állásinterjúra?

Nem. Rossz benyomást tennél, vagy csak hazudnának neked.

6. Találkozhatok barátokkal?

Kategóriák