Asztro újság

Hétvége: A Neptun csapdája

Veszélyes órákkal kell számolnunk,  egy rossz szó is katasztrófához vezethet! Babilonná válik a világ, ahol egykor az emberek egyszerre különböző nyelveken kezdtek beszélni, és nem értették meg többé egymást. Különösen a párban élők helyzete lesz most nehéz, hogy megtalálják a megfelelő szavakat, melyek összekötnek, és nem elválasztanak.

Kivált a férfiaknak amúgy is nehéz még a mindennapi életben is megérteni a hölgyek emocionális lényét. A nő pedig egyszerre csak egy idegen nyelvet beszél, ami elválasztja a férfitől. De még a barátok, kollégák és szomszédok között is így van, minden jóindulattal mondott szó mögött ott leselkedik a félreértés, ami katasztrófához vezethet. Ám kis odafigyeléssel mindez elkerülhető.

Naponta fordul elő, hogy a feleség beszélni akar férjével a munkahelyi stresszéről, ami megviseli, boldogtalanná teszi. A jóságos, megértő férj leül a neje mellé este, és azt mondja: „Úgy, most magyarázd el nekem, mi nincs rendben körülötted!” Absztrakt helyzetleírást vár a hivatali hangulatról, az igazságtalan főnökről, az intrikus kollégákról. Kedvese azonban úgy csacsog vele, mintha a barátnőjével beszélne, elmeséli, mit mondott a főnöke, hogy ő közben mit gondolt, mit mondtak a kollégák. A végén a férj félbeszakítja: „Mondd meg már végre, mi a baj!” Felesége pedig végül erre a következtetésre jut: „Sohasem hallgatsz meg.” Egy jelenet egy házaspár egészen mindennapi életéből, ami most pokollá válik, mert egyáltalán nem értik meg egymást.

Az elkendőző, megtévesztő Neptunusz kellemetlenül kapcsolódik, így lebéklyózza  az okos, tiszta Merkúrt. A fantázia, a megérzés megbénítja az értelmet, a világos gondolkodást. Nem találod már a megfelelő szavakat, hogy kifejezd érzéseidet, problémáidat. Az elhibázott szó fatális félreértéshez vezet, ami mindent elronthat. Az egyik félreértés hozza maga után a másikat. Egy rossz szót követ egy következő, és a végén kész a nagy veszekedés, ami azt a benyomást hagyja, hogy már egyáltalán nem értjük meg egymást. Figyelmetlenség fenyeget, ami nagyon bántó lehet. Hazugságok, amik mély bizalmatlanságot idéznek elő. Egy ábránd, ami kitér az igazság útjából. Magunkat is megtévesztjük a többiekkel együtt. Veszélyes órák!

Ebben a modern Babilonban a fatális félreértés ólálkodik minden szó mögött – nem csak a kapcsolatban, de a munkahelyen és a szomszédok között is. Mert nem gondolkodunk el a szavakon, minden véleménykülönbséget, vitát rosszindulatú veszekedésnek fogunk fel.

A kedves kolléganő, aki barátnőddé is válhatna, azt mondja: „Annyira igazságtalan a főnök. Ismét úgy leteremtett.” Békíteni szeretnél, ezt válaszolod: „Talán rosszul aludt, vagy bosszantotta a felesége.” A kolléganő elutasításnak fogja fel, és ezt gondolja: „Miért kell ennek mindig ellenem beszélnie?” A félreértések barátságokat ölnek.

A tükör előtt állsz, és panaszkodsz a zsírpárnácskáidra: „Hízom, nézd meg a hasamat!” Ő meg akar nyugtatni: „Egyáltalán nem. Minden gramm a helyén van.” Ilyenkor azt gondolod: „Már rám se néz.” A félreértések elválasztanak, megmérgezik a szerelmet.

Kategóriák