Asztrosuli

Hogyan lehet elengedni?

Az élet megtartásból és elengedésből áll. Az egyik feltétele a másiknak. Aki nem tart meg, az nem tud elengedni, és aki nem tud elengedni, annak nem is marad semmije. A megtartás és az elengedés olyan, mint a ki- és belélegzés.

Az elengedés majdnem divatkifejezéssé vált – mégis szinte senki sem tudja, mit jelent, illetve mindenki valami mást képzel el.

Elengedni!

A legismerősebb ez a szó nekünk akkor, amikor gyermekeink vannak. Ha kicsik, akkor még 100%-ig hozzánk tartoznak. Később is, amikor már nagyobbak, és néha egész éjjel nem jönnek haza, még mindig az az érzésünk, hogy ők egy rész belőlünk. Valamikor azonban azt mondja ez a gyerek: mama/papa, el kell engedned! Legkésőbb, amikor a gyerek házasságot köt, konkréttá válik: hamarosan saját családja lesz, és velük tölti az idejét. Ez fájdalmas a szülők számára.

Még fájdalmasabb, ha egy partneri kapcsolat felbomlik, egyik fél tovább szeretné vinni a kapcsolatot, társát még mindig szereti, és a közelében szeretne lenni. Ekkor meg kell tanulnia elengedni, ami olykor tovább tart, mint az az idő, amíg együtt voltak. És létezik egy még átfogóbb elengedés. Ez leírja úgyszólván az élet kvinteszenciáját, a célt, ami felé egy ember törekszik, aki az igazságot keresi. Az elengedés így végső soron kívánságainktól és igényeinktől való megszabadulást jelenti, ezeket magunk mögött hagyjuk.

Az asztrológiában az elengedés azt jelenti, hogy a csillagok megjelölése mögé kerülünk. Az asztrológia a horoszkópot olyasminek tekint, ami az életet ugyan döntő módon befolyásolja, vezeti az embert, és utat mutat neki, de azt is mondja, hogy mi emberek nem vagyunk azonosak a horoszkópunkkal. Meg tudjuk tanulni azt elengedni. Ekkor belépünk egy térbe, ami mentes a csillagok jelölésétől. Ekkor leszünk szabadok.

KOS

Egy Kos azért jön a világra, hogy családjának becsületére váljon, hogy büszkék lehessenek rá. Ez a legfontosabb feladata életének elő 40, 50 vagy talán még 60 évében. Ez megerőltető, sok erejébe kerül. Azonban tüzes jegy szülötteként sok energiával van megáldva, így mindig és mindenütt az elsők egyike lehet. Valamikor azonban minden Kos életében észrevehetővé válik a vágy a szabadság iránt. Elege lesz abból, hogy mindenütt és mindig csak harcoljon. Ekkor áll készen a horoszkópja mögötti térre. A legfontosabb felismerés ezen az úton az, hogy ő nem a Kos, hanem a Kos olyasmi, ami az ő eszköze. Ha ezt felfogta, elkezdheti ezeket az eszközöket, egyiket a másik után elengedni. Ha szüksége van rájuk, azonnal ismét megragadhatja őket. Azonban most tudja, hogy el tudja őket engedni – hogy békére találjon.

BIKA

Kategóriák