Asztrosuli

Optimista vagy, vagy pesszimista?

Mindennél van rosszabb, mondják a borúlátó emberek, akik imádják feketére festeni az eget, és ebben örömet találnak. A pesszimista ember kitér minden jó hír útjából.

A pesszimista ember a napilapok fekete híreiből tankol. Itt talál magának szellemi anyagot az örök kioktató, aki jövendöli a világvégét. Általában a férfiak pesszimistábbak, mint a hölgyek.

Ha a Kos jegyében születtél:

Az úgynevezett tűz elemű háromszög egyik tagja vagy. Minden, amit teszel, kimeríthetetlen optimizmusból táplálkozik. Lelkesedésed fertőző! Ha mégis pesszimistának érzed magad, azonnal menj orvoshoz, akkor súlyos beteg vagy, és ágyban a helyed.

Ha a Bika jegyében születtél:

A Vénusz az uralkodó bolygód, a mosoly bolygója. Barátaid és környezeted valóságos kincsnek érez téged, hiszen vidám természeteddel mindig képes vagy felépíteni a szomorú embereket, főleg barátaidat. Ne élj egyedül, mert ha magányosnak érzed magad, könnyen zuhansz a pesszimizmus gödrébe.

Ha az Ikrek jegyében születtél:

A levegő elemhez tartozol, így hangulatod könnyen változik. Uralkodó bolygód a Merkúr az örök optimista ifjú. Képes vagy meghallani akár a fű növését és, de amit hallasz, mindig kétségbe vonod, mert soha sincs időd utána járni a dolgoknak. A kritika szellemi, intellektuális játék, e nélkül elveszve éreznéd magad. Életed tele van tréfával, életkedvvel és örömmel. Optimizmusod virágai az égig nőnek. Ne is legyél pesszimista.

Kategóriák