Szerelmi horoszkóp

Párkapcsolati sorozat: Az érzéki vonzalom

Ez az első érzés, amivel egy leendő pár találkozik, és a késői öreg korig elengedhetetlenül hozzá tartozik a házasság tartós boldogságához. De ennek ellenére az általános harmónia mögött csak másodrendű a szerepe. Miről ismerhető fel az érzékekből fakadó, különösen a mindkét oldalon meglévő, szexuális vágyakkal is kísért, a nemiségen alapuló összetartozás? Szexuális és erotikai szempontból mérvadó horoszkóp elemek elsősorban a nemi érzék hordozói, férfiaknál főleg a Vénusz, nőknél viszont a Mars.

Férfinél tehát a Vénusz, nőnél pedig a Mars a megbízható kiindulási alapot nyújtó ahhoz, hogy megtudjuk, hogy melyik milyen típust részesít előnyben, az érzéki élet területén?

A Mars a férfias szimbólum. Ahol egy nő születési képletében a Mars áll, ott manifesztálódik a férfi ideálja, a „férfi imázs”. Tehát az álmaiban, a vágyaiban, a fantáziájában alakuló szerelmi partnerének a képe megegyezik a Mars által elfoglalt jegy és ház szerinti helyzetével.

Egyéb esetekben egy nő ahhoz a férfihoz vonzódik, akinek a szemközti jegye erősebben hangsúlyozott, – ahol bolygóhalmozódás van – ez a vonzódásból és a taszításból eredő feszültség.

Ahhoz a férfihoz vonzódik, akinek a Napja abban a jegyben van, mint ahol a nő Marsa áll.

Ahhoz a férfihoz vonzódik, akinek a horoszkópjában hangsúlyos az a jegy, ahol a nő Marsa áll.

Ahhoz a férfihoz vonzódik, akinek valamilyen bolygója trigonban van a nő Marsával,

Kategóriák