Természetgyógyászat

Szívinfarktus után

Az élet egy szívinfarktus után is megy tovább, mert hála a modern orvosi ellátásnak, egyre több ember éli túl. Azonban kockázatok kapcsolódnak hozzá, és fontos tudnunk, hogyan lehet ezeket elkerülni. Mindezek a szabályok és tippek a megelőzésre is érvényesek, így a lehetősége egy szívinfarktusnak lényegesen csökken. Mit tehetsz a szívedért?

Sok ember él túl egy szívinfarktust hála a gyors orvosi beavatkozásnak, és az orvosi technikák javulásának. A veszély azonban megmarad. A legnagyobb veszélyét egy új – és gyakran halálos – szívinfarktusnak a stressz és a bosszúság jelenti: a kockázat kétszeresére is nőhet. Hogyan kerülheted el ezeket a rizikótényezőket? Olaszországban folytattak több mint tíz éven át egy megfigyelést olyan betegekkel, akiknek egy ízben szívinfarktusuk volt. Ennek során megfigyelték, hogy a bosszúság és a harag a szívbántalmak kockázatát 2-3-szorosára emelték. Állandóan magas stressz esetén a kockázat a kétszeresére emelkedett.

Egy nagy fájdalom, vagy a gyász egy közelálló ember elvesztéséért (partner, gyerek) emeli az infarktus utáni veszély kockázatát. Ezért a szakértők véleménye szerint elkerülhetetlen a fizikai és a gyógyszerterápia mellett egy pszichoterápiai kezelés elvégzése. Sok ilyen veszélyt el lehet azonban kerülni ésszerű magatartással, kipróbált, jó házi szerekkel és pszicho-trükkök alkalmazásával. Ezek legtöbbje alkalmas arra is, hogy eleve elhárítsa egy szívinfarktus bekövetkezését.

Kategóriák